Loading Događaji

« Svi Događaji

  • This event has passed.

Međunarodni dan porodice

15.05.2015 u 16:00

porodica

Generalna skupština Ujedinjenih nacija proglasila je 1993. godine 15. maj Svetskim danom porodice kako bi ohrabrila zemlje članice da prepoznaju potrebu za osnaživanjem porodice kao institucije. Mislimo da ovaj dan do sada nije dovoljno i na adekvatan način obeležavan u Nišu i zato želimo na drugačiji način da ukažemo na značaj ovog dana i pre svega na važnost zdravih odnosa u porodici.

Ideja nam je da u najvećem niškom parku Čair, organizujemo jednodnveni događaj posvećen porodici i svim njenim članovima, od najmlađih ili tek planiranih, do glave domaćinstva. Želimo da 15. maj predstavlja praznik za celu porodicu, da to bude dan kada će svi zajedno doći u park i lepo se provesti. Potrudićemo se da u parku postavimo zanimljive punktove na kojima će posetioci moći da se zabavljaju uz dobru muziku, glumce, animatore… Da pokažu i provere svoje znanje i veštine i da osvoje vredne i zanimljive nagrade.

Ovaj događaj, koji realizujemo uz finansijsku podršku gradske opštine Medijana i logističku pomoć Kancelarije za mlade grada Niša, ima za cilj da uz zabavni karakter, kroz seriju radionica i stručnih predavanja ukaže na to da i u vremenima siromaštva i nesigurnosti shvatimo da je porodica poslednja brana promenjenim vrednostima u svetu u kome socijalne razlike i nepravda sve više postaju pravilo, a sve manje izuzetak. Upravo zato želimo da utičemo na svest građana, ali i vlasti da je potrebno učiniti sve kako bi se i u idejama i u svakodnevnom životu svi vratili porodici kao osnovnoj vrednosti i temelju društva koji će nas očuvati u teškim i nesigurnim vremenima.

Očekujemo vas u petak, 15. maja od 16h do 19:30h na prostoru u parku Čair iza zgrade Dečijeg centra.

Detalji

Datum:
15.05.2015
Time:
16:00
Događaj Category:
Događaj Tags:
Web sajt
https://www.facebook.com/events/1428543120797212/

Mjesto

Park Čair
Čair
Niš, Srbija