Loading Događaji

« Svi Događaji

  • This event has passed.

Konferencija TEDx

23.05.2015 u 10:00

tedx

Nakon pauze od nešto više od godinu dana u Nišu će se ponovo održati TEDx konferencija. Datum održavanja konferencije TEDxNiš je 23. maj 2015.godine, a lokacija je i ovog puta Pozorište lutaka u Nišu. Organizacioni tim konferencije čine studenti različitih fakulteta sa Univerziteta u Nišu, a partnersku podršku im pruža ,,Udruženje studenata tehnike Evrope – BEST’’ iz Niša. O tome koliko je događaj bio uspešan svedoče imena ljudi koji su do sada već predstavili svoje ideje na TEDxNiš konferencijama su: Dejan Stojiljković, Saša Popović, Ana Divac, Nebojša Ozimić, Branislav Blagojević, Kristina Ivišić, Sanja Knežević…

Tema ovogodišnje konferencije je ,,Sledeći nivo’’. Jelena Kostov, nosilac TEDx licence za organizovanje događaja, objavšnjava: ,,Ovu temu smo odabrali zato što je ovo druga TEDxNiš konferencija, koja se organizuje uz podršku članova studentske organizacije BEST Niš. Ovu saradnju kao i organizaciju samog događaja težimo da podignemo na viši nivo kroz širenje ideja za koje se TEDx zalaže“.

TEDxNiš sada već tradicionalno okuplja govornike kako iz lokalnog okruženja tako i iz čitave zemlje, koji predstavljaju svoje inovativne ideje iz najrazličitijih oblasti. Na sajtu postavljena je forma putem koje se svi zainteresovani mogu prijaviti da govore ili da predlože govornike za predstojeću TEDx konferenciju. Takođe, otvorena je prijava za sve one koji žele da se nađu u publici. Forme za prijave govornika biće otvorene do 15. aprila, a za publiku do 15. maja.

Od 1. aprila do 1. maja biće otvoren konkurs za govore kojima se prezentuju nove ideje. Pobednik ovog konkursa će imati priliku da predstavi ideju na samoj TEDx konferenciji. Na konkurs se mogu prijaviti svi zainteresovani. Jedini uslov je da ideje pozitivno utiču na kvalitet života u lokalnoj zajednici na bilo koji način. Više informacija o događaju i prijavama na sajtu www.tedxnis.com.

Šta je TED?

TED je neprofitna organizacija posvećena širenju neverovatnih i inspirativnih govora, iskustava i ideja. Prva TED konferencija održana je pre 25. godina u Kaliforniji, i od tada se tradicionalno organizuje u Americi tri puta godišnje. Pored mnogobrojnih stručnjaka i neka zvučna imena su se uvrstila u listu govornika ove konferencije, kao na primer: Bil Gejts, Stiven Hoking, Stujart Brandon, Ser Tim Barners Li, Al Gor, Sting i mnogi drugi.

Kako bi ideje za koje se TED zalaže postale dostupne publici širom sveta, ova organizacija dodeljuje licence za organizovanje ovog događaja. Tako je nastao TEDx, pri čemu je x = nezavisno organizovani TED događaj. Na TEDx događajima se puštaju snimci TED govora u kombinaciji sa govorima koji se drže uživo. Inače, TEDx u našoj zemlji je, pored Niša, organizovan do sada u Beogradu, Zemunu i Novom Sadu.

Detalji

Datum:
23.05.2015
Time:
10:00
Događaj Category:
Događaj Tags:

Mjesto

Pozorište lutaka
Bulevar dr Zorana Đinđića 7
Niš, Srbija
Web sajt
http://www.skituljko.info/item/pozoriste-lutaka-nis/