Loading Događaji

« Svi Događaji

  • This event has passed.

Koncert u čast ruske i srpske vojske

21.02.2015 u 17:00

rusko-srpski-koncert

U subotu 21. februara od 17 sati u velikoj sali niškog Doma vojske biće održan koncert povodom obeležavanja ruskog praznika – Dana branilaca otadžbine.

Na koncertu, organizovanom u čast ruske i srpske vojske, kao i vojnika drugih naroda koji su izvojevali pobedu u borbi sa fašizmom, učestvuje hor Ruskog doma u Beogradu, ansambl srednje škole pri Ambasadi Ruske Federacije „Rosinka“ i orkestar Doma Vojske.

Ovim koncertom, kako navode u Srpsko-ruskom humanitarnom centru, počinje ciklus manifestacija posvećenih 70-godišnjici pobede u Drugom svetskom ratu koje će organizovati zajedno sa Ruskim domom u u Beogradu.

Pred početak koncerta, u foajeu Doma Vojske biće otvorena izložba „Generali pobede“, posvećena životu i podvizima 10 sovjetskih vojskovođa iz Velikog otadžbinskog rata.

Dan branilaca otadžbine obeležava se 23. februara i jedan je od najvećih ruskih praznika. Pod tim imenom slavi se od 1993. godine. Zvanično je proglašen 1922. godine Danom radničke i seljačke Crvene armije i mornarice, a kasnije je u Sovjetskom Savezu slavljen kao Dan sovjetske armije i mornarice.

Ulaz na koncert slobodan je za sve zainteresovane.

Detalji

Datum:
21.02.2015
Time:
17:00
Događaj Category:
Događaj Tags:

Mjesto

Dom Vojske
Sinđelićev trg bb
Niš, 18000 Serbia

Organizator

Srpsko-ruski humanitarni centar