Loading Događaji

« Svi Događaji

  • This event has passed.

Kolja i Grobovlasnici

18.09.2015 u 20:00

| Slobodan

Događaj Navigation

kolja

Kolja i Grobovlasnici nastupiće prvi put u Nišu 18. septembra u okviru revijalnog dela Medijana Balkanrock festivala.

“Kolja i Grobovlasnici konačno stižu na jug! U Nišu još nismo imali samostalni koncert, a Medijana Balkanrock fest nam je odlična prilika da i pre toga zasviramo bluz Nišlijama”, poručuje Nikola Pejaković-Kolja.

Svirkom na Medijana Balkanrocku 18. septembra Kolja i Grobovlasnici nastavljaju izuzetno uspešan niz festivalskih nastupa ovog leta – bend je svirao na Arsenal festu u Kragujevcu, na novosadskom Egzitu i na Lejk festu u Nikšiću.

Kolja i Grobovlasnici

Nikola Kolja Pejaković poznat kao glumac i režiser, ali pre svega po scenarističkom radu na filmovima „Lepa sela lepo gore“, „Rat uživo“, „Ledina“ i hit seriji „Vratiće se rode“, uporedo je na muzičkoj sceni stekao status kultnog autora već sa prvim albumom „Mama, nemoj plakati“ (2002), snimljenim pod firmom Kolja i Smak Belog dugmeta. Nakon „poročnih“ hitova kao što su „Sjeo sam za švedski sto“ i „B.J. Blues“ sa prvenca, Pejaković je svoj osoben autorski izraz nastavio sa pesmama poput „Haljinice boje lila“ i „Eto, udade se ti za konja“ na podjednako izazovnom drugom albumu „Kolja“ (2009). Tek nakon romantično intoniranog i „pročišćujućeg“ trećeg albuma „Grobovlasnici“ (2013), Kolja je osetio da je vreme da se sa svojim bendom susretne uživo sa publikom – Pejakovićev prvi koncert u karijeri uspešno se odigrao 21. marta 2015. godine u ispunjenom beogradskom Domu sindikata.

„Nekako se sve složilo. Sazrelo. I muzika i bend. I, vjerujem, publika. Sada imaju tri albuma ispred sebe i mogu da stvore jasniju sliku na čiji koncert dolaze i šta mogu da očekuju. I nama je jasnije šta sviramo i koji nam je cilj. A cilj je da sviramo dok god ne postanemo pravi, katastarski i gruntovno, grobovlasnici. Poslije toga, vidjećemo…“, kaže Pejaković.

koljaGrobovlasnici su, objašnjava Pejaković, „sve ljudi koji su bili okosnica, stub muzike koju smo radili godinama i jedna respektabilna ekipa sa kojom je čast svirati i biti na sceni“.

Gitarista Voja Aralica „Voja je genijalno producirao i svirao na pločama. Nanjušio je da tu nešto ima, i te 1997. odveo me u studio“.

Bubnjar Deki Momčilović„Njegov bubanj je snažno obeležio zvuk na prvom albumu i učestvovao je na svim albumima do sada. Jedan redak svirački dar“.

Klavijaturista Ivan Aleksijević-Pančevac„Takođe, stalni saradnik i duša ovog novog zvuka Grobovlasnika. Svetski kvalitet, izuzetan talenat, srećan sam što sviram sa njim“.

Basista Nikola Usanović i na akustičnoj gitari Dado Gajić„Njih dvojica su postali nezamenljivi deo benda, prvo kao ljubitelji tog zvuka, a onda i kao izvanredni svirači, majstori svog zanata“.

Kako bi Pejaković opisao muziku koju svira sa Grobovlasnicima?

„Kako god okreneš, to je bluz“

 

Kolja i Grobovlasnici na Facebooku

Udruženje građana Balkanrock, uz pokroviteljstvom gradske opštine Medijana, organizuje Medijana Balkanrock festival, koji će biti održan u Amfiteatru na niškom keju. Očekuje se 40-minutni nastup Kolje i Grobovlasnika, a ulaz na festival je besplatan.

Prošle godine na festivalu nastupio je Prljavi Inspektor Blaža, a pobedničkim bendom proglašen je ABS.

Detalji

Datum:
18.09.2015
Time:
20:00
Cijena:
Slobodan
Događaj Category:
Događaj Tags:
, ,
Web sajt
http://balkanrock.com/kolja-i-grobovlasnici-na-medijana-balkanrock-festivalu/

Mjesto

Amfiteatar na keju
Niš, Serbia

Organizator

Balkanrock
Web sajt
http://balkanrock.com/