Loading Događaji

« Svi Događaji

  • This event has passed.

Jam Station

16.08.2015 u 22:00

jam-station2

Po tradiciji koja traje već nekoliko godina i Nišville 2015 će zatvoriti bend iz Niša – ovoga puta to je mladi blues – jazz – soul sastav Jam Station.

Okosnicu sastava The Jam Station, koji će u nedelju 16. avgusta zatvoriti Nišville 2015, čine mladi muzičari u čijem su razvoju značajnu ulogu imale upravo Nišvil džez radionice. Grupa je osnovana 2012. godine kao kvartet koji je u početku svirao isključivo bluz standarde. Već sledeće godine početna ideja je nadgrađena proširivanjem repertoara i na autorske kompozicija, kao i na stilove koji se oslanjaju na bluz: džez, soul, ritam i bluz (…), a grupa od tada beleži puno svirki u Nišu i okolini – kako u klubovima, a čak i više – što je još jedna karakteristika grupe i na čemu članovi Jam Station i sami insistiraju – nastupa na ulicama. Od nastupa u pratećem programu Nišvila 2013. godine, bend dobija i duvačku liniju što je uticalo na prebacivanje žanrovskog težišta ka džezu i soulu.

U međuvremenu, Jam Station praktično dobija status Nišville promo benda na mnogim muzičkim i turističkim manifestacijama, kao i na ulicama mnogih gradova Srbije. Nedavno su imali zapažen nastup na Užičkom bluz festivalu, a pre Nišvila će nastupiti na poznatom bugarskom džez festivalu koji se održava u ništa manje poznatom turističkom centru Bansko.

Članovi benda su: Mihailo Tatić – gitara, vokal; Lazar Petrović – gitara; Mihajlo Ivanović – bas gitara; Želimir Maršnjak – bubnjevi; Milan Jovanović – klavijature; Filip Stipsić – saksofon; Nikola Stanojević – trombon, a neizostavni član ekipe je menadžer i ton majstor Nenad Tančić.

Detalji

Datum:
16.08.2015
Time:
22:00
Događaj Category:
Događaj Tags:

Mjesto

Nišville Jazz Festival
Tvrđava
Niš, Srbija
Web sajt
http://www.skituljko.info/item/nisville-jazz-festival/