Loading Događaji

« Svi Događaji

  • This event has passed.

Hipertenzija

05.12.2015 u 20:00

hipertenzija

Predstava je fabulom na tragu “Balkanskog špijuna” a mnogo više na tragu “Profesionalca“, toliko da se čak pominje i sam Kovačević, dok je Luka Labus “realni” lik dodirnut u ispovesti bivšeg transvestita-udbaša (?!).

Groteskni paradoks se nastavlja slučajnom ispovešću advokata-kafedžije, bivšeg udbaša, koga posećuje doktorant sociologije, sin njegovog kolege kog je koristio “za kamuflažu” tokom praćenja “objekata od interesa”. Tokom ispovesti, Igor koji je došao kod Mitra advokata kao stručnjaka za saobraćajne prekršaje, saznaje mnogo toga, pa i to da je “sve ondašnje političke vicove kreirala upravo udba” kako bi imala povoda za hapšenje onih koji ih prepričavaju, da su upravo službe kreirale višepartijski sistem u Srbiji, te se dobro rasporedili po svim strankama, što nije daleko od istine, i još mnogo, mnogo toga neočekivanog…

U svakom slučaju sjajan komad koji će vas nasmejati, ali istovremeno i dobro zamisliti u vezi dnevno političkih tema i našeg mesta u njima, pa je za svaku preporuku.

Matrix je svojevremeno kreirala “služba”, ali kako se da videti u Srbiji danas, kreira je i nadalje samo što poput agenata iz “Matriksa” braće Vačovski, agenti menjaju svoje obličje – lako, bezobzirno i bezosećajno.
Basara po prvi put , svoju tragikomičnu priču postavlja na scenu što ovu predstavu čini nesvakidašnjim pozorišnim događajem.

tekst i režija: SVETISLAV BASARA
uloge: PREDRAG EJDUS, BANE TRIFUNOVIĆ

PRODAJA KARATA
BILETARA DOMA VOJSKE 11h – 19h

rezervacije 065/522-13-72

Detalji

Datum:
05.12.2015
Time:
20:00
Događaj Category:
Događaj Tags:

Mjesto

Dom Vojske
Sinđelićev trg bb
Niš, 18000 Serbia