Loading Događaji

« Svi Događaji

  • This event has passed.

Dr. Smeđi Šećer & Funky Junkie

16.01.2016 u 22:00

| 200din
smedji-secer

Dr. Smeđi Šećer je nepatvoreni vinilni DJ koji od 2007. podastire riječke plesne podijume uzavrelim funkom, soulom i dancefloor jazzom s 45ica, fleksica i ostalog roda opskurnih vinila. Životno posvećen pronalaženju apsolutne ugode, slaganju soničnih kolaža te iskopavanju iskonskog groovea – ogoljene i iskrene magije koja se može pronaći u rijetkim studijskim trenucima oviniljene diskografske povijesti.

Ne uzima zarobljenike u svom eklektičnom freestyle predstavljanju tvrdih i sinkopiranih ritmova, a tome ste dosada mogli svjedočiti u svim riječkim klubovima, regionalnim žurkama i festivalima uključujući i sijaset žurki po Zagrebu i Ljubljani, a u Nišu nam se predstavio po prvi put fenomenalnim setom u klubu „Feedback“ na predzadnjoj „Ex-Yu vinyl diggers“ konvenciji. S legendarnim Hrvatskim turntablistom DJ Jopom, organizira i vodi KopajOvo! klupske večeri posvećene dinamičnom mixu sirovih organskih ritmova na bazi deep funka, boom bap hip hopa i svega što ima smisla u tom klupskom trenutku, a da je sklono manualnoj manipulaciji hip hop DJ tehnikama.

Jedan od rijetkih eksperata za raritetni yugo: funk/soul/jazz/disco u regiji, koji pritom koristi samo originalne medije ispresovane za upotrebu na plesnim podijumima. Ploče mu se troše pri svakoj svirci, ali ti potrošeni dijelovi vinila pretvoreni u analogni zvuk ostaju ugrađeni u znojnim plesačima čime se zatvara energetski krug koji je ostao otvoren proizvodnjom ovog medija – dijagnoza opsesivno kompulsivan. U posljednje vrijeme žesće je zabrijao na cigansku glazbu koju smatra najutentičnijim prethistorijskim funk izražajem proizašlim s ovih prosotora, ali isto tako i garažni rok i rani r’n’b za koje kaže da su dodali novu dimenziju matrici hrkskavih bubnjeva koji čine zvučni zid svake njegove žurke .

Društvo za gramofonima će mu praviti naš dobro poznati DJ, kolekcionar i producent DJ Funky Junkie.

Ulaz 200rsd

Detalji

Datum:
16.01.2016
Time:
22:00
Cijena:
200din
Događaj Category:
Događaj Tags:
,

Mjesto

Feedback klub
Balkanska 3
Niš, Srbija
Web sajt
http://www.skituljko.info/item/klub-feedback/