Loading Događaji

« Svi Događaji

  • This event has passed.

BUMFest 2015

12.05.2015 u 11:00

bumerang

Učenici i profesori Mašinsko tehničke škole „15.maj“ iz Niša već četvrtu godinu za redom organizuju „BUMFest“, festival sporta u sklopu koga se održava takmičenje u bacanju bumeranga.

„ Ove godine je naš festival prohodao, ima četiri godine i mnogo više prijatelja nego li na rođenju. Pozivamo sve učenike da se prijave na naš festival i da se aktivno uključe u promociju sporta i fizičkog vaspitanja“ – izjavila je Slavica Jukić, direktorka MTŠ „15.maj“.

Pravo da se takmiče na ovom festivalu imajuučenici VII i VIII razreda osnovnih škola i srednjoškolci, a prijave su otvorene do 20. aprila. Kvalifikacije za samo finale održaće se 24.4.2015. od 10.00h na platou ispred logora „Crveni krst“.

„ Kao što naši građani znaju, festival će se odviti u dve faze. Prva faza su kvalifikacije, koje se održavaju 24.4.2015., a drugi deo jeste festival BUMFest u sklopu koga se organizuje finale takmičenja, ali i u sklopu koga će nišlije moći da vide mnogo toga zanimljivog“- izjavili su organizatori.
Ono što je organizatore ove manifestacije iznenadilo jeste prošlogodišnji uspeh, kada je LIVE prenos svečanog otvaranja pratilo 5000 ljudi, što je bio veliki rekord, kome se u ovoj školi nisu nadali:

„ Ni u najluđim snovima nismo očekivali da će BUMFest jednog dana postati prava gradska manifestacija. Nadamo se da ćemo od sledeće godine biti uključeni i u turističku ponudu Grada, a novina ove godine jeste volonterizam. Preko 60 učenika – volontera organizuje ovogodišnji festival, što je rekord za ove četiri godine. Naravno, tu su i profesori koji ostaju duže u školi ne bi li sve 12. maja ispalo u najboljem redu“- izjavio je Jovan Milić, vođa volontera.
Od ove godine festival ima podršku i Ambasade Australije u RS, a Ambasadorka te zemlje Nj.E. Džulija Fini pohvalila je školu organizatora i najavila svoj dolazak na samo finale:

„Proputovala sam ceo svet, bila sam u raznim državama i nikada nisam mogla da pretpostavim da ću u Nišu prisustvovati ovakvom događaju prvi put u svom životu. Sve pohvale za organizatore“- izjavila je Ambasadorka na radnom sastanku održanom u NKC-u.

Takmičari nadmetaće se u disciplini „aussie round“ u kojoj takmičar baca bumerang 5 puta iz centralnog dela kruga prečnika 3 metra i treba da ga uhvati u zoni što bližoj centru kako bi osvojio što više bodova.

Festival se organizuje uz podršku Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Ambasade Australije, kompanije IDEA i Karitasa Srbije, ali i mnogobrojnih nacionalnih i lokalnih medija.

Od 6.4.2015. krenule su prijave za samo takmičenje, a festival će se održati 12.maja od 11.00h na platou ispred logora „Crveni Krst“.

Učenici mogu da se prijave telefonom na brojeve: 018/588- 581 ili 061/585-1005 ili putem mejla tsk15maj@gmail.com

Detalji

Datum:
12.05.2015
Time:
11:00
Događaj Category:
Događaj Tags:

Mjesto

Logor na Crvenom Krstu
Bulevar 12. februar
Niš, Srbija