Loading Događaji

« Svi Događaji

  • This event has passed.

Aj Si Ti konferencija

29.04.2015 u 10:00

ajsiti

Na manifestaciji „Aj Si Ti“ u sredu, 29. aprila, u Kulturnom centru „Kupina“ u Nišu, svi koji se prijave, moći će da se upoznaju sa različitim vizijama ICT-a kao industrije budućnosti. Inspirativni predavači iz Švedske i Srbije razmatraće najnovije trendove iz ove oblasti i učesnicima preneti švedska iskustva.

U poslednjih nekoliko godina, niški region izdvojio se u razvoju ICT sektora i mnogi smatraju da bi upravo Niš mogao postati lider u ovoj oblasti u regionu. S tim u vezi, Ambasada Švedske, u saradnji sa UG „Mladi ambasadori“, i uz pomoć niskog klastera naprednih tehnologija NI CAT organizuje jednodnevnu manifestaciju koja će pokazati koliki potencijal ICT i gejming može imati u Nišu.

Program manifestacije će se istovremeno odvijati na dva mesta u prostorima Kupine.
Prvi deo sastoji se od serije predavanja, a najistaknutiji govornik biće Joakim „Jocke“ Jardenberg, švedski ekspert za društvene mreže trenutno zaposlen kao „šef interneta grada Helsingborga“. Njegov zadatak je da Helsingborg (grad sa 10.000 zaposlenih i 135.000 građana) pretvori u grad koji je najbolji u korišćenju interneta na svetu. On takođe treba da se pobrine da ovaj grad iskoristi internet kako bi ispunio svoj puni potencijal. Potom slede predavanja iz oblasti biznisa tokom kojih će predstavnici Eriksona, Seavusa, Troxa i Vet Clouda (TBC) govoriti o svojim iskustvima poslovanja u Srbiji i Nišu.

Paralelno će se održavati inovativne radionice gde će posetioci imati priliku da se upoznaju sa virtuelnom realnošću kroz revolucionarni izum Oculus Rift. Još jedna od zanimljivosti je da će naučnik i predavač Erik Einebrant iz Švedskog interaktivnog instituta prikazati najnovije izume u oblasti neurološkog interfejsa . Predstaviće se i “ Children MAKE“, jedinstvena radionica na kojoj deca uče da stvaraju kroz programiranje i igru i gde ce roditelji dobiti ideje i inspiraciju kako da razviju kreativnost svoje dece.
Na završetku manifestacije biće prikazan TPB AFK, dokumentarni film o trojici kompjuterskih zavisnika koji su redefinisali svet distribucije medija uz pomoć svima već poznate mreže za deljenje podataka, Pirate Bay, istovremeno nesvesni o tome kakav su proces započeli.

Za prisustvo na konferenciji obavezna je prijava.

Detalji

Datum:
29.04.2015
Time:
10:00
Događaj Category:
Događaj Tags:

Mjesto

Bioskop Kupina
Balkanska 2
Niš, Srbija
Web sajt
http://www.skituljko.info/item/bioskop-kupina/